ANKARA / GÖLBAŞI - Baldudak Ortaokulu

Kas

Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Ramazan ŞİMŞEK okulmuzu ziyaret etti. Ziyarette okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle okul-çevre sorunları hakkında istişarelerde bulundu.Nazik ziyareti için kendisine teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı okulumuzda coşku ve heyecanla kutlandı. Saat 12:30´da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenimiz, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Gamze DURMAZ´ın konuşması, görevli öğrencilerimizin okuduğu şiir ve yazılar, ödül töreni, ront gösterisi ve orotoryo gösterisi ile devam etti.

Ekm

Bu yıl ana teması Cumhuriyet'imizin 100.yılı olarak belirlenen uluslararası Kodlama Haftası Kapsamında, öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gülruh Seven tarafından kodlama sınıfımızda çeşitli etkinlikler yaptırıldı.

6. Sınıf Öğrencilerimiz Scratch Blok Kodlama programı kullanarak 100.yılımıza özel arkafonda cumhuriyet marşı olan bir animasyon tasarlayarak hem kodlama yaptı hem de Cumhuriyet'imizin 100.yılını kutladı.

Öğrencilerimiz ayrıca sevimli botley robotunu Cumhuriyet'imizi temsil eden Türk Bayrağına ulaştırarak kodlama yaptı ve Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladı.

Okulumuzda bir koridor "Kodlama Koridoru" olarak düzenlendi. Koridorda “Türkiye Cumhuriyet’inde Teknoloji” ve Blok Kodlama araçları ile ilgili bilgi panoları hazırlandı.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği  09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştı. Bu yönetmeliğe Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından belirlenmiştir.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Dolayısıyla okulumuzda tatbikat yapılmıştır. Deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Değerli öğrencilerimize depremde nasıl davranılması gerektiği, okulumuzun toplanma alanına yönelik farkındalık eğitimi verilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencşilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

13 Ekim Ankara'nın başkent oluşunu törenle kutladık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuzun öğrencileri Bursluluk Sınavı'nı kazanmışlardır. Bu süreçte destekleriyle öğrencilerimizin başarılarında başat rolü olan öğretmenlerimize, velilerimize ve okul yönetimimize teşeküürlerimizi sunuyoruz.

Ekm

Rehber öğretmenlerimiz Elçin Baysal ve Gülbin TAN, 5. sınıf ve 6. sınıf öğrencilerimize yönelik akran zorbalığı semineri vermişlerdir. Değerli öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Eyl

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Hikmet İnce, 7. sınıf öğrencilerimizle beraber düzenlediği etkinlikte Türk ressamlarımızın çalışmalarını içeren röprödüksiyon çalışmasını tamamlamıştır. Değerli öğretmenimize ve öğrencilerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Okulumuzun müdür yardımcısı Burak Keçilioğlu, öğretmenlerimize yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen Okul Temelli Mesleki Gelişim kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu semineri eğitimi vermiştir. Katılım sağlayan değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Eyl

Okul Aile Birliğimizden velilerimizle birlikte Mevlid kandilimizi kuladık. Bütün öğrenclerimize kandil simiti dağıttık. Emeği geçen tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Kandilimiz kutlu olsun!

Eyl

Bu yıl açılan Baldudak Anaokulu web sitesi kullanıma açılıdı.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının Haziran ayında okulumuza İspanya'nın Granada şehri İES Miguel de Cervantes okulundan iki öğretmen Avrupa Birliği Erasmus+ Projeleri kapsamında İş Başı Gözlem Faaliyeti yapmak üzere gelmiş ve 1 hafta okulumuzda çeşitli derslere girip gözlem yapıp, öğrenci ve öğretmenlerle vakit geçirmişlerdir. Misafir öğretmenlerimizle kültürel geziler yapılmış olup öğretmen ve öğrenciler arasında kültürel paylaşımlarda bulunulmuştur.

Eyl

Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz; 2023-2024 eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Yeni eğitim öğretim yılının bizlere başarı, mutluluk getirmesi dileğiyle... Sevgili öğrencilerimiz, evinize; yuvanıza hoş geldiniz!