ANKARA / GÖLBAŞI - Baldudak Ortaokulu

Nis

5/ B sınıfı öğrencilerine ve İngilizce öğretmenimiz Canan Elibol’a teşekkür ederiz

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109. yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı ve tüm aziz şehitlerimiz saygıyla anıldı.Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle anıyoruz. Onların aziz fedakarlıklarına layık olabilmek dileğiyle.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile ilgili program düzenlendi.

Mrt

Harezmi Projesi kapsamında öğrencilerimiz 'Su Tüketimi' konusunda çalışmaya karar vermişlerdir. Dünya'daki su tüketimi ve kullanım alanları ile ilgili araştırmalar yapmıştır. Bu konuda uzman olan Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Abdullah Türker okulumuza gelerek bilgilerini aktarmış Su Okuryazarlığı ile ilgili çocuklarımızı bilinçlendirmeye katkıda bulunmuştur.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni Ziyaret Ettik.

Şbt

Değerler kulübü danışman öğretmenimiz Ayşe DOĞRUYOL ve kulüp öğrencileri tarafından "güven market" temalı erkinlik gerçekleştirilmiştir. GÜVEN MARKET etkinliği ile öğrencilerimizde güven, dürüstlük kavramlarında farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Ankara Öz Değerlendirme Sistemi Kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Tuğçe Karain Adıgüzel  öğretmenlerimize Padlet eğitimi verdi.Öğretmenlerimizin web araçlarını derslerine entegre edebilmeleri için çeşitli örneklerde anlatan öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Bakanlığımızın okullarda son hafta yapılacak olan etkinliklerinden müze gezileri kapsamında Da Vinci Çocuk Müzesi içerisindeki Tales Matematik Müzesini ziyaret ettik.Matematik öğretmenlerimiz Canan Altaş ,Gamze Okur Şimşek ve Burcu Kavak ile birlikte 7.sınıf öğrencilerimiz Tales matematik müzesinde matematiğin somut halini görerek bilgilendirici ve keyifli zamanlar geçirdiler.

Ock

11Ocak 2024 Perşembe günü Türk Beyin Takımı oyuncularından yazar Fatih Kamer Anda okulumuz 7/B sınıfının Oyun ve Oyun Etkinlikleri dersine konuk oldu.Matematik öğretmenimiz Canan Altaş’ın konuğu olarak dersimize katılan hocamız çocuklara zeka oyunları hakkında bilgiler verdi.Dünya’da ve Türkiye ‘de yapılan ve çocukların katılabileceği etkinliklerden,yarışmalardan ve matematik dersinin zeka oyunlarına entegrasyonundan bahsetti.Derste kullandığımız kitabımızın yazarı da olan Fatih Kamer kitabımızdan işlem karesi oyununu çocuklara anlattı.Çocukların sorularını da cevaplayan hocamıza keyifli ve eğitici etkinlik için teşekkür ederiz.

Ock

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında 20/10/2023 tarihinde okulumuz çok amaçlı salonunda Ankara Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mehmet Cem Çatalbaş öğrencilerimizle buluştu.Sürdürülebilir Şehirler Ve Toplumlar başlığı altında “Elektrikli Araçların Dünü Bugünü Yarını” konulu seminerinde çocuklarımıza elektrikli araçların tarihinden bahsetmiş günümüzde hangi gelişmelerin olduğundan ve yeni araçlarının üretim aşamaları hakkında bilgiler vermiştir.Çocukların ilgiyle dinledikleri ve aktif olarak katıldıkları etkinlik için hocamıza teşekkür ederiz.Çocuklarımızın Ulusal ve Uluslararası proje ve yarışmalara katılım sağlamaları açısından da verimli bir etkinlik olmuştur. Etkinlik sonunda sunumu yapan hocamız Sayın Mehmet Cem Çatalbaş’a ve Bilim Söyleşisi’ni organize eden okulumuz matematik öğretmeni Canan Altaş’a okul müdürümüz Ömer Akgümüş tarafından katılım belgeleri takdim edilmiştir.

Ara

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi ile Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan protokol gereğince okulumuz gerekli hijyen şartlarını yeine getirdiği için "OKULUM TEMİZ" belgesini almaya hak kazanmıştır.

Emeği geçen idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve personelimize bu konudaki hassasiyetleri için teşekkür ederiz.

Ara

Görsel Sanatlar dersinde 8.Sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz Hikmet İNCE ve Murat GÜREL rehberliğinde Ekspresyonizm sanat akımı eserlerinin röprodüksiyon çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ kapsamında okulumuz öğretmenlerinden GAMZE KAMANLI , TUĞÇE KARAİN ADIGÜZEL VE HİKMET İNCE “ÖĞRETMENİNE BİR NOT BIRAK” panosu düzenledi. Güzel dileklerini öğretmenlerine iletmek isteyen öğrencilerimiz panomuzdaki zarflara notlarını bıraktılar.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde okulumuzda çeşitli etkinliklerle anıldı. Anma törenimiz sabah saat 09:05 ´te siren sesinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´mızın okunmasıyla başladı.

Anma töreni, günün anlam ve önemini belirten öğretmen ve öğrenci konuşmaları, yazılar ve okunan şiirlerin ardından orotoryo gösterileri ve  Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan canlı performans gösterisi ile devam etti. Okul panosu günün anlam ve önemine uygun şekilde düzenlendi.

ATA'MIZI ÖZLEM, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Kas

Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Ramazan ŞİMŞEK okulmuzu ziyaret etti. Ziyarette okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle okul-çevre sorunları hakkında istişarelerde bulundu.Nazik ziyareti için kendisine teşekkür ederiz.